Diaconale jongerenreis naar Polen

De jongeren (van 10age7) zijn wederom gevraagd, door de paters Salesianen in Polen om een speeltuin te bouwen. Dit keer voor een dorpsschooltje in Polana nabij de Zuidoost grens aan de voet van de Karpaten. Zoals het er nu naar uitziet zullen we in de derde en vierde week van de zomervakantie 2015 dit gaan realiseren.

Zeven jongeren hebben zich al enthousiast verklaard om mee te gaan en er wordt gezocht naar aanvulling onder jongeren van 16 jaar of ouder uit de rest van het cluster. Ook Youth Faith Exploration kan dus mee!

Twee leidinggevenden van 10Age7, Pater Jouri Konchenko en een echtpaar van wie de vrouw van Poolse afkomst is hebben de leiding in handen.

Om mee te gaan op reis betaal je alleen maar €125,-. Dit is inclusief de reis- en verblijfskosten. Met jouw deelname draag je bij aan het welzijn van Poolse kinderen in achterstandssituaties.

Voor de zomer zal er nog heel wat moeten gebeuren, want er moeten schommels, glijbanen en klimrekken komen om daar neer te kunnen zetten. Enkele mensen zijn druk bezig om (via gemeentewerken) rond te kijken hiervoor. Er wordt gekeken of er een vrachtauto geregeld kan worden net als de vorige keer. Ook met het zoeken van financiële sponsors is een begin gemaakt.

Er zullen door de jongeren weer diverse acties en activiteiten worden gehouden zoals kerststukjes voor verkoop op de kerstmarkt Brielle (14 december), inzamelen van statiegeld flessen, sponsorzwemmen, koffieconcert en nog veel meer. Dit alles om voldoende geld binnen te krijgen om ook dit keer de actie tot een goed eindresultaat te kunnen brengen. De diaconieprijs van 1000 euro die de jongeren hebben gewonnen zal beschikbaar worden gesteld voor dit nieuwe project.

Maar dan zijn we er nog niet. We hebben de hulp hard nodig van iedereen. Dit kan door als jongere mee te gaan op de reis om de speeltuin te bouwen, maar ook door een donatie*, speelgoed te verzamelen of door jouw statiegeldflessen! Jouw gebed en ook simpelweg een stukje belangstelling stellen wij erg op prijs. Onze hartelijke dank daarvoor en we houden je op de hoogte.

Meer info: 06-15286157 of 06-45144377.

Wil je mee op de reis, meld je aan via info@youthfaithexploration.nl.

Namens de leiding van de Polengangers,

Bartholde van der Loos (tenage7@hotmail.com)

*BANKNUMMER VOOR DONATIE: NL 85 ABNA 084.72.48.925 t.n.v. actie speeltuin Polen

Of op banknummer RK kerk par H.H. Mart.v. Gorcum Brielle NL 90 ABNA 0469.868.880 met duidelijke vermelding ACTIE SPEELTUIN POLEN (deze heeft ANBI keurmerk waardoor fiscale aftrekmogelijkheden).