Terugblik op het najaarsprogramma

In de Mariakerk is er elk jaar van alles te doen voor de jeugd. We blikken terug op een leuk en divers programma van het afgelopen najaar 2023.

In september werd het seizoen begonnen met een viering en presentatie over de WJD pelgrimage in de zomer van 2023 in Portugal. De week erna was er de Tour of Faith bijeenkomst in Hoogvliet voor alle jongeren van het bisdom. >> Lees meer

Oktober was de Rozenkransmaand en in de Mariakerk werd er daarom speciaal voor de jeugd op een bijzondere manier aandacht besteed aan Maria en de rozenkrans. Op 15 oktober was de Maria themadag. Het kinderkoor B-UNO luisterde de viering op en daarna volgde het programma met o.a. een escaperoom. Ook werd de tekenfilm ‘De dag waarop de zon danste’ getoond over het waargebeurde verhaal van Fatima. De dag werd afgesloten door samen met alle kinderen een tientje van de rozenkrans te bidden. Tijdens de kinderwoorddienst hebben de kinderen een rozenkranstientje gemaakt en was ook meer verteld over de internationale gebedsdag van de organisatie Kerk in Nood. Dit is elk jaar op 18 oktober, waarbij een miljoen kinderen de rozenkrans bidden voor eenheid en vrede. Alle kinderen kregen dan ook een boekje mee met verdere uitleg om op die dag ook thuis mee te bidden. Dit hebben verschillende kinderen gelijktijdig om 18:00 uur gedaan.

Begin november ging de jeugd op een uitstapje naar de Katholieke Jongerendag in Veenendaal. Na zeven jaar werd deze dag eindelijk weer georganiseerd. Een dag waar de jeugd van de Mariakerk altijd bij aanwezig is geweest en dus ook de afgelopen keer. Met zo’n 600 jongeren uit heel Nederland was de KJD een bijzonder geslaagde en gezegende dag. >> Lees meer

December en de Kerstvakantie zijn voor iedereen gezellig drukke periodes en vooral in de kerk met allerlei feestdagen en hoogfeesten. Van Sinterklaas tot aan Driekoningen zijn er diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zo was er de bingo op 3 december, de Kerstmarkt op 17 december, het Kerstspel op 24 december en op 7 januari kregen alle kinderen zoals gebruikelijk een klein presentje zoals Jezus bij zijn geboorte cadeautjes ontving van de Drie Wijzen. Daarnaast was er ook een Driekoningen spelletjesochtend en de Nieuwsjaarsreceptie van de Mariakerk. Er werd op het grote scherm Mario Kart gespeeld en ook aan tafel werd er meegedaan met allerlei gezelschapsspellen.

Video Kerstpel 2023

We danken God en alle vrijwilligers, bezoekers, ouders en deelnemers voor ieders bijdrage aan de afgelopen activiteiten. We vragen Gods zegen voor het tweede deel van het jaarprogramma met dit voorjaar o.a. een Movie Middag, Paasactiviteiten en een bezoek aan de Ark van Noach. >> Lees meer

Voor updates en details van de activiteiten, hou onze website www.youthfaithexploration.nl in de gaten, meld je daar aan voor de jeugd nieuwsbrief, zie de posters in de kerk en luister elke zondag naar de mededelingen. Voor meer informatie kan je ook terecht bij Shirleni Blanken via info@youthfaithexploration.nl.