Over ons

Youth Faith Exploration is een Rooms-katholieke groep waarbij jongeren hun geloof kunnen verkennen op hun niveau. Vragen kunnen stellen over dingen die niet duidelijk zijn en dingen over het katholieke geloof leren die ze misschien nog niet wisten. Ook jongeren van andere gezindten en niet-gelovigen zijn welkom om kennis te komen maken met het geloof.

Van oorsprong is het een jongerengroep voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar. Maar in 2014 hebben we besloten om Youth Faith Exploration onder te verdelen in de leeftijdscategorieën 4 t/m 11 jaar (Youth Faith Exploration Kids), 12 t/m 17 jaar (Youth Faith Exploration Teens) en 18 t/m 30 jaar (Youth Faith Exploration YoungAdult). Voor elke groep wordt er een gepast aanbod van activiteiten georganiseerd.

De coördinatoren van Youth Faith Exploration zijn Lymardis Joaquin-Martis en Shirleni Blanken, met ondersteuning van Peytro Martis, Najesca van Trigt en Shirreline Blanken. Samen met een heel netwerk van vrijwilligers dragen wij allemaal zorg voor de activiteiten voor de jeugd. Lymardis heeft meer de focus op kinderen, Shirleni voor tieners en jongeren. Voor uitzonderlijke evenementen en cursussen nodigen we ook altijd sprekers uit om de bijeenkomsten te leiden.

Voor een greep uit ons activiteitenaanbod zie de pagina Activiteiten. Ga naar Nieuws of bekijk de Agenda voor een overzicht van alle komende evenementen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief ‘The Youth Faith Explorer’ om altijd up to date te blijven van onze bezigheden. Voor meer informatie of een persoonlijk gesprek, neem gerust contact met ons op.

Onze geschiedenis

De jongerengroep Youth Faith Exploration is in 2008 ontstaan, waarbij de eerste officiële bijeenkomst was op zondag 17 februari 2008. Naar aanleiding van een enquête dat is verspreid onder jongeren van de Mariakerk was toen het idee ontstaan om elke maand een bijeenkomst te houden om te leren over het geloof. Daarnaast komt de groep regelmatig samen om iets leuks te doen, zoals een filmavond of sportdag. Gestart werd met de cursus Youth Café onder de leiding van Lymardis Joaquin-Martis, Peytro Martis, Najesca van Trigt en Gilbert Arias. Niet lang daarna werden Shirleni en Shirreline Blanken gevraagd om aan te sluiten bij de leiding, die beide ook al langere tijd vrijwilligers in de kerk waren voor o.a. de Vormsel voorbereidingslessen.

Enige tijd later zagen we het vertrek van pastoor Franken en Gilbert Arias, maar werden we versterkt door de nieuwe pastores van ons nieuwe clusterparochie: HH Nicolaas Pieck en gezellen. Hier vallen de regio’s Brielle, Hellevoetsluis, Hoogvliet (Rotterdam), Rhoon, Rozenburg en Spijkenisse onder. Het pastoraal team bestaat uit Vicaris-generaal A.J. van Deelen, Diaken Steef Lokken, Diaken Ronald Dits en verantwoordelijke voor onze kerk Pater Jouri Konchencko. Gedurende de jaren was Shirley Blanken namens de pastoor altijd de coördinator voor cathechese en jeugd. Zij was dan ook erg blij dat ze hulp kreeg van de leiding van Youth Faith Exploration om na het Vormsel iets aan te bieden voor tieners en jongeren. Shirley Blanken en Lymardis Joaquin-Martis hebben dan ook samen zitting in de huidige pastoraatsgroep van de Mariakerk.