Terugblik op het Sinterklaasfeest in de Mariakerk

Geïnspireerd door Mattheüs hoofdstuk 25 uit de Bijbel, waar de werken van barmhartigheid staan beschreven, zetten jongeren in Rotterdam zich maandelijks als groep in voor kwetsbare mensen in de samenleving. Dit doen wij met het jongerenproject M25 Rotterdam. Ook Youth Faith Exploration doet regelmatig met de M25 activiteiten mee om zo handen en voeten te geven aan ons geloof.

Zondag 7 december was er een speciale activiteit gepland, waarbij M25 Rotterdam wederom te gast was in de Mariakerk te Hoogvliet. 12 jongeren van M25 en Youth Faith Exploration hielpen mee met het verzorgen van een gezellig Sinterklaasfeest voor kinderen die aangesloten zijn bij de Voedselbank van Hoogvliet en kinderen van de Mariakerk.

Zo’n 30 kinderen waren aanwezig op het feest. Bij de deur konden ze zich aanmelden en ontvingen een tasje met een Sinterklaas Doeboekje en een stempelkaart om alle activiteiten van de dag te kunnen voltooien. Zo stonden er allerlei dingen op het programma in de categorieën beauty (o.a. schminken en haren vlechten), creatief (o.a. loomen en een fotolijstje maken) en spelletjes zoals een dansspel op de Wii en bowlen. In de categorie denktank konden ze raden hoeveel pepernoten er in een vaas zaten. Degene die er het dichts bij zat ontving een leuke prijs. Als laatst was er ook de categorie traktatie, waarbij de kinderen zelf een traktatie konden maken zoals een eierkoek stoomboot. Maar ze konden ook een traktatie krijgen, zoals warme chocolademelk met slagroom en een portie popcorn van de daarvoor ingehuurde popcorn machine.

Al met al was er genoeg te doen en alle kinderen waren zichtbaar blij met het feestje. Sinterklaas had via e-mail laten weten dat hij er niet bij kon zijn, omdat hij al in Spanje zat, MAAR hij had wel cadeautjes achtergelaten. Aan het eind werd de middag dan ook afgesloten met een rondje bingo, een Sinterklaasdisco en heel veel cadeautjes! Iedereen ging dan ook erg blij naar huis om nog na te genieten met een presentje. Wie weet doen we het hele feestje volgend jaar gezellig over.