Feest en vasten

In februari bestond de Mariakerk jeugdgroep Youth Faith Exploration 15 jaar! Dus naast de carnavalsperiode, wat altijd een periode van feestvieren is, hadden we ook een jubileum te vieren.

De eerste groepsfoto van Youth Faith Exploration in 2008.

Schaatsen en Carnaval Filmavond
Op 4 februari gingen we als extra activiteit met de tienergroep schaatsen bij Schaatsbaan Rotterdam. De meesten waren heel erg goed in schaatsen, maar er waren ook enkele die nog wat lessen kunnen gebruiken. Die laatste groep leverde natuurlijk grappige stunten op. Hoe dan ook durfde iedereen het ijs op te gaan en hadden we samen een plezierige tijd.

Na het schaatsen gingen we terug naar de kerk voor een filmavond. Tijdens het pizza eten bespraken we eerst nog wat Carnaval precies inhoudt. We keken een verhelderend filmpje over de geschiedenis van deze feestdag en wat het betekent voor katholieke christenen. Achteraf stelden de tieners veel vragen over onze veertigdagentijd en hoe ze de komende periode kunnen vasten. Vervolgens keken we voor de rest van de avond naar Black Panther 2, wat de film was die de meeste stemmen kreeg om te kijken. Maar gezien het de carnavalsperiode was, deden we dit verkleed met verschillende leuke attributen zoals hoeden, zonnebrillen en glow in the dark armbandjes.

B-UNO training en optredens
Inmiddels is het jeugdkoor B-UNO in februari ook begonnen met koortrainingen. Zij zullen de viering van Palmzondag op zondag 2 april en de viering met Eerste Heilige Communie op zondag 11 juni opluisteren met muziek. Voor meer informatie kan je terecht bij de leiding van het koor via: kinderkoorb.uno@gmail.com.

Vastentijd Challenge
Met alle jeugd in de Mariakerk besteden we in de Veertigdagentijd extra aandacht aan vasten en deze voorbereidingsperiode op Pasen. Er zijn activiteiten gepland in de kerk, maar ook op creatieve manieren in de tiener appgroep doen we mee met o.a. de Veertigdagentijd Truth or Dare. Elke dag tot aan Pasen ontvangen de tieners via Whats App een Truth, een Bijbelvers waar ze over kunnen nadenken en de rest van de dag met hen mee kunnen dragen. Of een Dare, een vasten uitdaging die ze kunnen voltooien. Daarnaast ontvangen ze ook een gebedsintentie, met elke dag een onderwerp waar ze over kunnen bidden. Sommige van die Dares blijken heel moeilijk te zijn voor een aantal, maar de meesten doen goed mee en houden vol. De tieners zijn in ieder geval bewust aan het vasten. Goed bezig!

Op 4 maart deden we mee aan de Paaschallenge. Met verschillende spelletjes en opdrachten werden we via audiofragmenten meegenomen in het verhaal van Witte Donderdag naar Pasen toe. We begonnen bijvoorbeeld met het namaken van de schilderij van Het Laatste Avondmaal. Ook was er een speurtocht op zoek naar sleutels en het kraken van een sleutelwoord. We gingen ook met elkaar in gesprek over ons geloof en onze twijfels, zoals sommige vrienden van Jezus ook hun twijfels hadden geuit voor Zijn opstanding uit de dood. Naast al het speurwerk en de reflecties genoten we ook van een heerlijke soep met dank aan Vania.

Poging tot recreatie van Het Laatste Avondmaal schilderij.

We kijken met z’n allen al uit naar Pasen, waarbij de kinderen uit de kerk worden uitgenodigd voor een Paaseierenzoektocht. De tieners zullen hierbij helpen als begeleiders en zullen verkleed de wijk in gaan voor in dit geval geen vossenjacht, maar paashazenjacht.

Voor meer informatie over de Mariakerk activiteiten met kinderen rondom Pasen, klik hier.