Paasactiviteiten met kinderen

Naast de gebruikelijke vieringen speciaal voor kinderen in de Goede Week worden er rondom Pasen verschillende andere leuke activiteiten georganiseerd in de Mariakerk. Zie onderaan de poster met het overzicht.

Ook sparen we met de kinderen mee voor de Vastenactie. Achterin de kerk liggen mini vastentafeltjes en Vastenactie spaardoosjes die gebruikt kunnen worden om met kinderen de Veertigdagentijd te beleven en samen uit te zien naar Pasen. De gevulde spaardoosjes kunnen op Pasen in de kerk ingeleverd worden.

Naast Palmzondag met Palmpaasstokken en Eerste Paasdag met een Paaseierenzoektocht is er op Goede Vrijdag 6 april in de Mariakerk om 13:00 uur ook de jaarlijkse Kruisweg voor kinderen.

Over Palmzondag
Zondag 2 april is het Palmzondag. Kinderen kunnen dan hun versierde Palmpaasstokken en andere Paascadeautjes in processie naar voren brengen. Na de viering mogen de kinderen hun creatie cadeau geven aan iemand die het goed kan gebruiken. De Palmpaasstokken moeten de week erna terug gebracht worden naar de kerk, uiteraard zonder traktaties erin.

Over Pasen
Op Eerste Paasdag zondag 9 april zijn alle kinderen van harte uitgenodigd om direct na de viering mee te doen aan een Paaseierenzoektocht. Dit kan tot uiterlijk 12:00 uur. In groepjes kunnen de kinderen met hulp van eigen ouders of met begeleiding van de tieners van de jeugdgroep op zoek gaan naar de chocolade eitjes. Let goed op, want er zullen ook een aantal Paashazen rondhuppen met wat lekkers bij hen.