Gezegende en gezellige Kerstperiode

De Kerstperiode hebben we met de jeugd uit de kerk extra gezellig gevierd. Met verschillende activiteiten op de planning.

Kerstgala met diner
Allereerst was er op zaterdag 17 december het Kerstgala. Een groep van 15 tieners met enkele van hun vrienden hebben hun mooiste outfit aangetrokken en kwamen toen bijeen in de bovenzaal. We begonnen de avond met een detectivespel. Een goede opwarmer om ook de nieuwe gasten beter te leren kennen en in een gezellige sfeer te komen. Daarna hebben we lekker gegeten en werd de avond verder gevuld met muziek en spelletjes. Een fotosessie kon natuurlijk niet ontbreken en de bekendmaking van de King en Queen van het gala. De tieners konden stemmen op de best geklede jongen en meisje van de avond. Die eer ging naar Gabriël met zijn blauwe smoking en Valerie met haar paarse galajurk. Ze zagen er prachtig uit.

Kerstspelviering
Uiteraard was er zoals gebruikelijk ook weer een Kerstspel op 24 december. De hele maand december waren er voorbereidingen en trainingen om uiteindelijk op de dag voor Kerst het Kerstspel op te treden. Net als vorig jaar werd het dit keer in de middag om 15:00 uur uitgevoerd. En ook net als vorig jaar was het ook via een livestream te volgen. Dank aan alle bezoekers, vrijwilligers, kinderen en tieners die van het Kerstspel weer een succes hebben gemaakt. De viering is hier op het Mariakerk Youtube kanaal terug te kijken.

Driekoningen Pubquiz
Op zaterdag 7 januari kwam de tienergroep bijeen om samen het nieuwe jaar in te luiden. Met dank aan Alexander die helemaal zelf een complete pubquiz in elkaar had gezet. Het bestond uit verschillende ‘Ik-hou-van-Holland’-achtige spelletjes zoals ‘Geen ja, geen nee, geen uh’, ‘De bom’ en ‘Wie ben ik’ met hilariteit als gevolg. Het was een super gezellige manier om het jaar te beginnen. Shirleni en Gabriël werden na een spannend verloop uitgeroepen tot de winnaars met de meeste punten. Ze wonnen een gratis kaartje voor het schaatsen bij de volgende tienerbijeenkomst.

Kerst en Driekoningen viering met B-UNO
Zowel op Eerste Kerstdag als op de tweede zondag van januari, waarbij we in de kerk Driekoningen vierden, luisterde het jeugdkoor B-UNO de vieringen op. Er waren op Driekoningen weer 3 kinderen die verkleed als de koningen in processie met de priester mee de kerk inliepen aan het begin van de mis. Bij beide vieringen bracht B-UNO welbekende kerstliedjes ten gehore.

We kunnen terug kijken op een gezellige, maar vooral ook gezegende Kerstperiode, waarbij we zonder coronamaatregelen weer als vanouds met elkaar de geboorte van Christus konden vieren.