Geïnspireerd door heiligen in actie voor kinderen

Op zaterdagavond 19 november kwamen tieners van de groep Youth Faith Exploration weer bijeen in de Mariakerk te Hoogvliet. Deze groep doet tijdens de bijeenkomsten altijd iets inhoudelijks en iets actiefs. Op het programma stond dit keer het thema ‘Heiligen’ en de activiteit ‘DiaconAction’.

De tieners gingen in gesprek over wat is heilig en hoe word je heilig. Ze leerden dat heiligen niet iets van het verre verleden zijn, door het verhaal van Carlos Acutis te horen. Een ‘millennial’, een tiener net als zij, die niet zo lang geleden leefde en in 2020 zaligverklaard is.

Ook de verhalen van een aantal heiligen die deze periode hun feestdag hebben werden gedeeld. Via filmpjes werd er uitleg gegeven over het verhaal van Sint Maarten en Sint Nicolaas. Twee heiligen die beiden geschenken gaven aan mensen die het nodig hadden. Beiden hebben een feestdag die vooral voor en met kinderen wordt gevierd, die tegenwoordig de ontvangers zijn van de cadeautjes.

Geïnspireerd door de goede daden van deze heiligen gingen de tieners aan de slag om zelf cadeaupakketjes te maken voor kinderen uit arme gezinnen. Speelgoed, schoolspullen en snoepgoed werden gecombineerd tot een leuk presentje voor een tiental kinderen. Met persoonlijke zelfgemaakte kaarten en een leuke wens erbij waren de pakketjes compleet. De tieners zijn goed bezig geweest en vonden het hartstikke leuk om te doen.