Jeugdactiviteiten nov-dec-jan

Lees in onze nieuwsbrief The Youth Faith Explorer het overzicht met de aankomende en afgelopen activiteiten. Klik hier voor de meest recente editie. Nog niet aangemeld, klik dan hier om het voortaan rechtstreeks in je mailbox te ontvangen.

NOVEMBER

Kerstspel trainingen
Jonge spelers/muzikanten die mee willen doen met het Kerstspel kunnen aansluiten bij de trainingen op zondag 13, 20, 27 november en zondag 11 en 18 december om 11:00-13:00 uur in de Mariakerk. We zoeken ook nog vrijwilligers die willen meehelpen met het begeleiden, maken van het decor, het versieren van de kerk of op een andere manier willen bijdragen.
Info en aanmelden bij: Lymardis of B-UNO

Tienerbijeenkomst: Heiligen en in actie voor kinderen (DiaconAction)
De eerstvolgende tienerbijeenkomst is op zaterdag 19 november om 16:30-19:30 uur in de Mariakerk. Het thema van de avond is Heiligen. We zullen leren over een aantal heiligen die in de komende periode hun feestdag hebben. Net als deze heiligen zullen we ons gaan inzetten voor kinderen die een steuntje in de rug verdienen. Hiermee sluiten we aan bij het initiatief van het Bisdom Rotterdam getiteld DiaconAction. In het hele bisdom zullen de komende tijd jongeren een diaconale actie doen. We zullen hiervoor als dank ook een presentje ontvangen van het bisdom bureau.
Info en aanmelden kan bij Shirleni.

Schoenendoosactie
We nodigen ook alle mensen in de Mariakerk uit om aan te sluiten bij onze inzet voor kinderen die leven in armoede door mee te doen met de Schoenendoosactie. Klik hier voor de actiefolder. Gevulde (en betaalde) schoenendozen kunnen tot uiterlijk zondag 20 november ingeleverd worden in de kerk, op het secretariaat of bij Shirleni.

Informatie over alle jeugdactiviteiten
Op Wereldjongerendag en Christus Koning zal er na de mis op zondag 20 november informatie gedeeld worden over alle activiteiten die gedaan worden in de Mariakerk voor kinderen, tieners en jongeren. Dit is de kans voor ouders en andere geïnteresseerden om niet alleen kennis te maken met het aanbod, maar ook met de vrijwilligers die deze activiteiten organiseren en begeleiden. Daarnaast kunnen mensen zich ook aanmelden om mee te helpen.
Neem gerust contact op voor info.

Kinder- en tienerkoor B-UNO update
De komende periode zal het koor vaker te zien zijn in de kerk. Zo zullen zij de vieringen opluisteren met hun zang op zondag 27 november, Eerste Kerstdag zondag 25 december en Driekoningen zondag 8 januari om 09:30-10:30 uur. Kinderen die mee willen zingen kunnen voor meer informatie contact opnemen met de leiding van het koor. Dat kan via kinderkoorb.uno@gmail.com.

DECEMBER

Kerstgala en diner: voor alle jeugd uit de parochie!
Kerst is een periode van samenzijn en gezelligheid met vrienden en familie. Dit is natuurlijk ook zo voor onze kerkelijke familie. Daarom organiseren we op zaterdag 17 december om 16:30-19:30 uur weer een Kerstgala en diner in de Mariakerk voor alle jeugd uit de parochie. Trek je mooiste outfit aan en neem deel aan een gezellig feest in de kerk. Wie weet win je de Galakoning of -koningin prijs.
Info en aanmelden kan bij Shirleni.

Kerstspelviering
Op zondagmiddag 24 december om 15:00-16:00 uur is de Kerstspelviering in de Mariakerk. Alle mensen, jong en oud, zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken.
Alle kinderen mogen een cadeautje meenemen voor kindje Jezus. Deze cadeaus worden gebracht naar kinderen die een steuntje in de rug verdienen.

JANUARI

Tienerbijeenkomst: Driekoningen en Pubquiz kings and queens edition
Word jij dit jaar gekroond tot de winnaar van de quiz? De vragen rondes gaan over weetjes en feitjes van 2022, maar er is bijvoorbeeld ook een Bijbel ronde en een ronde met muziekfragmenten. We maken er samen een gezellige boel van. Kom naar deze tienerbijeenkomst op zaterdag 7 januari om 16:30-19:30 uur en laten we vol zegen en plezier het nieuwe jaar aangaan. 
Info en aanmelden kan bij Shirleni.

Eerste Heilige Communie
De Eerste Heilige Communie in 2023 vindt plaats op zondag 11 juni. Ouders kunnen hun kinderen (8+) hiervoor opgeven t/m zondag 15 januari 2023.
Heilig Vormsel
Het Heilig Vormsel wordt in 2023 uitgereikt op zondag 28 mei (Pinksteren). Tieners (12+) kunnen ook hiervoor aangemeld worden t/m zondag 15 januari 2023.
Nadere informatie bij Shirley Blanken. Aanmelden graag z.s.m. bij Shirley of doordeweeks op het secretariaat van de Mariakerk van 9:30 tot 11:30 uur.

WJD@Home op Ameland voor jongeren van 16-30 jaar.
Klik hier voor de folder.