Nacht Zonder Dak in Hoogvliet een succes

Vrijdag op zaterdagnacht 5-6 juli 2019 sliepen een tiental jongeren uit Hoogvliet e.o. vrijwillig een nacht buiten. We brachten de nacht in de tuin van de Maria en Johannes onder het Kruis kerk door in zelfgebouwde krotten van karton en plastic. Met deze “Nacht Zonder Dak” haalden we 915 euro op voor straatkinderen in Bolivia. Het succes van deze actie werd ook nog opgepikt door de lokale krant De Botlek, zie hier.

Door de nacht buiten in een krotje door te brengen wilden de jongeren van Youth Faith Exploration ervaren hoe het is om geen normaal dak boven je hoofd te hebben. Naast het slapen in een krot werd de avond en nacht ook gevuld met een presentatie over het goede doel, met een aantal persoonlijke verhalen wat alle deelnemers diep raakte. Het was heftig om te zien wat de jeugd in Bolivia allemaal mee moet maken met 65% van de bevolking die leeft onder de armoedegrens. Naast een verdiepend programma was er ook ruimte voor gezelligheid. Marshmallows roosteren en spelletjes rond het kampvuur, een gebedstent en in de ochtend napraten met een simpel ontbijt maakte het programma compleet.

Er waren ook de zogeheten NZD Challenges. Deelnemers konden voor bepaalde prestaties een prijs winnen. De hoofdprijs ging naar Lyraisha en Anna met de hoogste opbrengst. Zij hebben elk boven de 200 euro ingezameld. Verder was er nog een prijs voor beste krot, die ging naar Daijiro en Gabriel. Ook de deelnemer die de nacht doorbracht met de minste benodigdheden (zoals een kussen of slaapzak) ontving een prijs en die ging naar Deverell.

Iedereen die heeft gedoneerd, meegeholpen en/of heeft meegedaan: heel erg bedankt! Om nog een donatie te geven ga naar www.nachtzonderdak.nl/hoogvliet.