Cluster sportdag was weer een feest

5 oktober was er zoals gebruikelijk op de eerste zondag van oktober weer een sportdag georganiseerd voor het hele parochiecluster H. Nicolaas Pieck en Gezellen. De Mariakerk is daar onderdeel van en ging dan ook van harte de strijd aan voor de wisseltrofee.

Zo’n 50 mensen verzamelden zich om 13.30 uur in de Villa Vonk Gymzaal, waaronder 40 jongeren uit Brielle en Hoogvliet die deelnamen aan de sportactiviteiten. Ook Pastoor Bladowski kwam weer langs om de teams aan te moedigen.

Om 14.00 uur gingen we van start met opwarmen. Voor een extra heilig tintje werd tijdens het stretchen en strekken ‘Bless the Lord my soul’ gezongen. Zo werden niet alleen de lichamen opgewarmd, maar ook de Heilige Geest in ons. Er werden 4 teams van 10 gevormd met een mix van jongeren uit Hoogvliet en Brielle. Ieder team mocht een Bijbelse naam kiezen dat hun team vertegenwoordigde. Al snel waren de namen bekend. Team God, Team Franciscus, Team Noah en Team Jezus zouden de strijd aangaan voor de beker.

Daarna ging de sportdag echt van start. Als eerst stond op het programma een aantal potjes trefbal. Wat goed in de smaak viel bij alle deelnemers, waardoor het vuur om te winnen meteen werd aangewakkerd. Toen volgde er een pauze, waarbij de gebruikelijke Denktank quizvragen werden uitgedeeld. Hiermee konden ook punten worden verdiend. Daarna werd de zaal ingericht om te voetballen. Alle teams gingen tegelijk tegen elkaar voetballen, waarbij je ervoor moest zorgen dat je zo min mogelijk doelpunten tegen moest krijgen. Na een spannende wedstrijd volgde het laatste onderdeel van de dag en inmiddels ook al bekend: de estafetterace.

De strijd ging tot het einde toe gelijk op en het was dan ook erg spannend om te zien wie de winnaar zou zijn. Uiteindelijk won Team Jezus de beker en mag zich het komend jaar sportkampioen van het cluster noemen. Tot volgend jaar maar weer!