De misdienaars uit Hoogvliet zijn winnaars!

Op zaterdag 4 oktober hield Bisdom Rotterdam in Delft (Maria van Jessekerk) de Misdienaarsdag. Deze dag wordt elk jaar georganiseerd en is voor misdienaars en acolieten, om hen te bedanken voor hun inzet bij de vieringen in de parochies.

Onder het thema “Het Licht doorgeven” verzamelden misdienaars en begeleiders zich in de Maria van Jessekerk, tussen 12.30 en 13.00 uur. Zo ook twaalf misdienaars van de Maria en Johannes onder het Kruis Kerk. Na de opening was er een speurtocht en stadswandeling. De speurtocht hebben de misdienaars uit onze eigen parochie gewonnen!

Na een korte pauze waarin de misdienaars en acolieten zich konden omkleden, was er een eucharistieviering. Alle misdienaars hadden dan hun liturgische kleding aan, ook al zaten de meesten gewoon in de kerk. Een aantal werd vooraf uitgekozen om te assisteren tijdens de eucharistieviering. Mgr. van den Hende, de Bisschop van Bisdom Rotterdam, was in deze viering voorgegaan en een jongerenkoor luisterde de viering op. De dag werd afgesloten om 16.45 uur.

Er wordt teruggekeken op een gezellige dag en we zijn dan ook supertrots dat onze misdienaars de speurtocht hebben gewonnen. Zoals pastoor Vergeer regelmatig tegen de misdienaars zegt: “Hier in Hoogvliet doen de misdienaars het supergoed!”