Terugblik op Pasen met de kinderen

We hebben weer zoals vanouds, zonder coronamaatregelen, Pasen kunnen beleven en vieren met de jeugd in de Mariakerk. Op Palmzondag liepen tientallen kinderen mee in de processie met de Paascadeautjes en Palmpaasstokken die ze de week ervoor samen hebben gemaakt. Het jeugdkoor B-UNO luisterde deze viering op met hun muziek en gezang. Tijdens de Goede Week waren er zoals gebruikelijk ook de vieringen met en voor kinderen. Op Witte Donderdag waste pater Jouri de voeten van 12 kinderen. Op Goede Vrijdag werd om 13:00 uur de Kruisweg gelopen met wederom een grote groep kinderen.

Pasen was uiteraard groot feest met dit jaar een paaseierenzoektocht na de viering. Ongeveer 40 kinderen gingen op jacht naar de paashazen die de chocolade paaseitjes bij zich hadden. Elk kind kreeg een mandje en ging enthousiast op pad rondom de kerk. Wanneer ze een paashaas hadden gespot dan moesten ze een opdracht succesvol voltooien om beloond te worden met paaseitjes. Naast deze paaseierenzoektocht konden kinderen ook geschminkt worden. Al met al hebben de kinderen een leuke tijd gehad en gingen naar huis met elk een tasje met chocola.

Voor meer nieuws over de jeugdactiviteiten in de Mariakerk ga naar www.youthfaithexploration.nl.
Elke zondag is er kinderwoorddienst in de kerk, waarbij ook op een leuke manier extra aandacht wordt besteed aan feestdagen en bijzondere periodes in de kerk, zoals de Mariamaand en Pinksteren. Meld aan en blijf ook op de hoogte via onze nieuwsbrief: www.youthfaithexploration.nl/nieuwsbrief.