Gezellige open dag van de Mariakerk

Op zaterdag 10 september 2022 was het eindelijk zover. Na alle coronaperikelen kon er eindelijk weer een Open Dag worden georganiseerd in de Mariakerk. Tussen 10:00 en 15:00 uur opende de kerk haar deuren voor iedereen die een keer binnen wilde kijken en kennismaken met de Rooms-Katholieke gemeenschap in Hoogvliet.

Er waren tijdens deze dag leuke activiteiten te doen voor alle leeftijden. Via de Witte Markt rommelmarkt werden er spulletjes verkocht. Ook was er drinken te koop en lekkere broodjes frikandel, kroket, char siu en kip kerrie. Er waren informatiekraampjes over de kerk met o.a. religieuze items die werden tentoongesteld en te koop aangeboden, kerkbladen en folders om mee te nemen, maar ook de jeugd had een eigen kraam. Het Afscheidshuis en de Zonnebloem waren ook van de partij met een eigen tafel. De kerk en het nabij gelegen Afscheidshuis waren open om te bezichtigen en om een kaarsje aan te steken. Daarnaast speelde de organist muziek en trad het Antilliaans koor ‘Mensaheronan di Pas’ op.

Kerkleden, maar ook verschillende mensen die voor het eerst naar de Mariakerk waren gekomen bezochten de dag. Zo ook enkele nieuwe bewoners van de nieuwbouwwoningen rondom de kerk. Waaronder in het bijzonder een aantal Islamitische gezinnen uit de buurt kwamen kennis maken met hun buren. De sfeer zat er goed in met leuk gezelschap en gelukkig droog en zonnig weer.

Voor de jeugd

Er stond speciaal voor de jeugd een springkussen. Kinderen en tieners konden met verschillende spelletjes meedoen en een beschermengeltje knutselen. Zij kregen naast de flyer met het jeugdprogramma dat op zaterdag 17 september start met Sirkelslag, ook een stempelkaart mee. Met 5 stempels mochten zij grabbelen in de grabbelton en bij het verzamelen van 10 stempels kregen ze een snoepzakje mee. Hier werd met plezier aan meegedaan. Sommige kinderen en tieners waren wel een uur en zelfs langer aanwezig bij de dag, omdat ze het zo naar hun zin hadden met alle activiteiten die werden aangeboden. Vooral de Mario Kart, het sjoelen en het tafelvoetbal waren populair. Ook in de knutselhoek deed iedereen z’n best om iets moois van hun werkje te maken en van hun Christelijke kleurplaat.

Trekkingsuitslag Mariakerk loterij

Nog een populaire attractie van de dag was de loterij. Men kon een lot kopen voor €0,50 per stuk. De opbrengst van alles wat tijdens de Open Dag werd verkocht komt ten goede van de Mariakerk. Uiteindelijk waren alle 200 lootjes verkocht. Hieronder de uitslag met de winnende lotnummers. De winnaars waren aanwezig bij de trekking en hebben hun prijs meteen in ontvangst kunnen nemen.

  • 149 – 1e prijs: €50,- cadeaubon van de Dirk, met dank aan het Afscheidshuis.
  • 256 – 2e prijs: €25,- filmpakket met popcorn, een bioscoopbon en Pathé Thuis cadeaubon, met dank aan de Mariakerk.
  • 117 – 3e prijs: €10,- zonnebloem loten, met dank aan de Zonnebloem.

Allen bedankt

Dank aan alle bezoekers die zijn geweest, dank aan iedereen die iets heeft gekocht en zo een financiële bijdrage heeft gegeven aan de kerk en ook hartelijk dank aan alle vrijwilligers die deze dag hebben verzorgd en mogelijk hebben gemaakt!