Kinderen bidden de rozenkrans

Paus Franciscus sprak op zondag 11 oktober tijdens het Angelusgebed over het Kerk in Nood-initiatief “Een miljoen kinderen bidden de rozenkrans” voor vrede en eenheid op 18 oktober. De heilige vader riep kinderen wereldwijd op om mee te doen met het initiatief. “Ik moedig deze mooie gebeurtenis aan, waarbij kinderen uit de hele wereld betrokken zijn, die speciaal zullen bidden voor kritieke situaties als gevolg van de pandemie”, aldus de paus tegenover de aanwezigen op het Sint-Pietersplein in Rome.

Een klein groepje kinderen van de Mariakerk hebben die dag om 15:00 uur online via Zoom samen de rozenkrans gebeden. Zo waren ze op een bijzondere manier aangesloten bij dit wereldwijde gebedsmoment. Een mooie actie in de Maand van de Rozenkrans.

Kinderen uit ongeveer 80 landen en van alle continenten namen deel aan de gebedsactie, van Ghana tot Syrië, Nederland en Papoea-Nieuw-Guinea. “Moge dit gezamenlijke wereldwijde initiatief voor rozenkransgebed ons allen met nieuwe moed en vertrouwen vervullen in Gods liefdevolle bescherming, die Hij ons door zijn Heilige Moeder wil schenken”, aldus pr. Barta, kerkelijk assistent van Kerk in Nood internationaal.

Geloof in de kracht van het kindergebed: dat is precies waar het bij deze campagne om gaat. Het doel van dit gebedsinitiatief is allereerst om te laten zien dat het vertrouwvolle gebed van kinderen als een pijl recht naar het hart van God vliegt en daardoor grote invloed heeft. Hoe machtig is het rozenkransgebed wanneer kinderen bidden voor vrede en eenheid binnen gezinnen, binnen hun eigen land en in de hele wereld!

De betekenis van de rozenkrans
Paus Johannes Paulus II schreef over de rozenkrans, “de rozenkrans is door zijn aard een gebed voor vrede, omdat het bestaat uit de contemplatie van Christus, de Prins van de vrede. De rozenkrans is ook een gebed voor de vrede vanwege de vruchten van naastenliefde die het produceert door de aard als volhardende petitie in harmonie met de uitnodiging van Christus zelf om ‘onophoudelijk te bidden.’ Zo geeft de rozenkrans ons de hoop dat, zelfs vandaag nog, de moeilijke ‘strijd’ voor vrede gewonnen kan worden.’