Kerstviering met twee schoolklassen in de Mariakerk

Op 14 december kwamen om 9.30-10.30 uur enkele leerlingen van de Openbare basisschool De Notenktaker en om 11.00-12.00 uur leerlingen van de SBO Hoogvliet o.l.v. hun godsdienstdocent pater Rafael Kommers naar de Mariakerk voor een kerstviering. Enkele leerlingen lazen een stuk van het kerstverhaal voor en er werden samen kerstliederen gezongen. Na het bidden van het ‘Wees gegroet’ mocht elk kind een kaarsje aansteken bij de kerststal en ook de stal achterin de kerk bekijken. Ter afsluiting was er in de koffiezaal een kerstquiz voor De Notenkraker en een gesprek met De Hoogvliet over de betekenis van Kerstmis voor ieder persoonlijk. Na het drinken van warme chocolademelk en het uitdelen van een aardigheidje met de uitnodiging voor het kerstspel op 24 december, keerden de leerlingen met hun begeleiders terug naar school.

Een woord van dank aan de vrijwilligers van de Mariakerk die bij deze viering hebben meegeholpen: Shirley Blanken, Shirreline Blanken, Nelson en Evan Evertsz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *