Goede doelen, help je ook mee?

Vastenactie: Stichting Kinderhulp Togo

In Togo zijn veel kinderen met één of meerdere handicaps; 25% van de kinderen in dat land heeft daarom extra hulp en zorg nodig. Dat is veel, heel veel: op iedere vier kinderen is er één met één of meer handicaps. De Stichting Kinderhulp Togo trekt zich hun lot aan. Dit is wat de stichting zoal doet:

▪ Zoveel mogelijk kinderen worden onderzocht en ingeënt.

▪ Dove kinderen gaan naar een speciale school, vervoer daarnaartoe wordt geregeld. De kinderen krijgen o.a. logopedie, en er wordt een gehoorapparaat voor hen gezocht.

▪ Kinderen met een verstandelijke beperking worden naar een speciale school gebracht. Zo kunnen zij zoveel als mogelijk is, leren. Op school krijgen zij een warme maaltijd.

▪ Kinderen met X- of O-benen worden geopereerd en krijgen fysiotherapie.

▪ Kinderen met een hazenlip worden geopereerd zodat zij normaal kunnen gaan eten en kunnen leren praten.

Dit alles kost veel geld, maar dat geld is ook een investering in de toekomst van een kind.

Wil je hen helpen? Dat kan door n.a.v. de vastenactie deze week nog een donatie in de melkbus die achterin de Mariakerk staat te doen.

Sam’s Kledingactie

Zaterdag 18 april tussen 09.00 uur en 12.30 uur kan je weer jouw overtollige, goede en draagbare kleding, schoenen en huishoudtextiel inleveren bij de Mariakerk, Parelvissersstraat 131 in gesloten plastic zakken. De opbrengst gaat naar Cordaid Mensen in Nood voor de allerarmsten in de wereld. Voor meer info klik hier.

Afval loont

De Mariakerk is ook een van de goede doelen van “Afval loont”. Als je afval zoals papier, textiel, plastic, kleine elektrische apparaten en frituurvet naar het depot aan de Middenbaan Noord brengt en zegt dat het voor het goede doel de Mariakerk is, komt de opbrengst ten goede aan onze kerk. Meer informatie hierover klik hier.

Voor een rechtstreekse donatie kan er ook gestort worden op het rekeningnummer NL98 INGB 0001 5489 95, t.n.v. Kerkbestuur Maria en Johannes o/h kruis.