Ga mee en doe vrijwilligerswerk in Polen

Help mee met het bouwen van een speeltuin voor Poolse kinderen in achterstandssituaties! Net als vorig jaar gaan jongeren uit het cluster naar Polen om zich daar in te zetten voor arme kinderen. Dit keer voor een dorpsschooltje in Polana nabij de Zuidoost grens aan de voet van de Karpaten. De reis is in de derde en vierde week van de zomervakantie 2015, verdere details worden nog bekend gemaakt.

Zeven jongeren hebben zich al enthousiast verklaard om mee te gaan en er wordt gezocht naar aanvulling onder jongeren van 16 jaar of ouder uit de rest van het cluster. Ook Youth Faith Exploration kan dus mee!

Om mee te gaan op reis betaal je alleen maar €125,-. Dit is inclusief de reis- en verblijfskosten. Kan je dit niet opbrengen, laat de kosten jou dan niet tegen houden om jezelf aan te melden. Heb je interesse, geef je gewoon op.

Wil je mee op de reis, meld je aan via info@youthfaithexploration.nl.

Update Actie Speeltuin Polen (ASP)

De financiën gaan de goede kant op, maar we zijn er nog niet. Speeltoestellen hebben we nog geen toezeggingen over gehad, want de eisen zijn in Nederland fors strenger geworden. Wat wordt weggehaald, moet worden vernietigd. Dit hebben we bij diverse gemeentes te horen gekregen. Hier zullen we een vinger tussen moeten zien te krijgen. De contacten die we hiervoor hebben benaderd, kunnen we eind maart bellen. Intussen gaan we door met de voorbereidingen. Er is altijd nog de optie doorsparen en gebruikte of nieuwe toestellen kopen.

Uit Hoogvliet en Hellevoetsluis hebben zich drie deelnemers aangemeld. Daar zijn we blij mee, want dit vergroot het draagvlak clusterbreed onder de jongeren. De derde en vierde week van de zomervakantie offeren de jongeren op voor realisatie van de speelplaats in Polana. Exacte vertrekdatum krijg je nog te horen.

Speelgoed kan je vanaf begin april tot eind mei inleveren bij parochiewacht aan de Nobelstraat 22, Brielle. Ieder werkdag van half 10 tot half 12. Rechtstreeks mag ook bij:

Fam. vd Loos, Oudelandsedijk 9, Abbenbroek (tel 0181-664405 / 06- 15286157)

Er is een website die heet speeltuinpolen2.zikle.nl, waar je meer informatie kunt vinden en foto’s, de jongeren proberen deze site up to date te houden.

Doneren kan nog steeds op banknummer NL85 ABNA 08472.48.925 t.n.v. actie speeltuin Polen of via NL25 INGB 0000 275 528 t.n.v. RK kerkbestuur Par HH Mart. v. Gorcum onder duidelijke vermelding: actie speeltuin Polen (deze laatste rekening heeft een ANBI voor belastingaftrek).

Mocht je nog ideeën of suggesties hebben wat ons weer een stap dichter bij brengt, schroom dan niet om contact met ons op te nemen via de email: tenage7@hotmail.com of via tel. 06-15286157.