Terugblik seizoen 2020/2021

Ondanks alle corona maatregelen kunnen we terug kijken op een gezegend seizoen van jeugdactiviteiten. We hebben geprobeerd om elke maand (online) bijeen te komen met een leuke activiteit.

  • In oktober kwamen kinderen uit de kerk online samen om de rozenkrans te bidden. We deden zo mee aan het Kerk in Nood-initiatief “Een miljoen kinderen bidden de rozenkrans” voor vrede en eenheid.
  • Vervolgens had de jeugdgroep 10age7 van Brielle ons uitgedaagd om mee te doen met een online Pubquiz. Algemene, maar ook geloofsvragen kwamen voorbij. Uiteindelijk werd het gelijkspel toen Cat en Kat van Brielle en Alexander en Dave van Hoogvliet aan het eind van de avond de winnaars waren.
  • In december hadden we een online Kerst vertelviering voor de kinderen van de Mariakerk en katholieke basisscholen in Hoogvliet. Er werd een Kerstverhaal verteld, uit de Bijbel voorgelezen en samen Kerstliedjes gezongen.
  • We begonnen het jaar 2021 met nog een online quiz die Alexander heel erg leuk in elkaar heeft gezet. Vooral de muziekfragmenten vielen in de smaak.
  • In februari was het tijd voor Sirkelslag Lite. Een online editie vanwege de maatregelen, maar zeker niet minder gezellig en uitdagend. Samen met honderden jeugdgroepen uit heel Nederland beleefden we een leuke spelletjesavond.
  • Op het verzoek van de tieners organiseerden we eind maart nog een online spelletjesavond. We speelden o.a. Among us en Pictionary. Vooral bij dat laatste werd veel gelachen, vanwege de soms heel artistieke tekeningen die werden gemaakt.
  • In april konden we gelukkig weer met een aantal naar de kerk. De communicanten en andere jeugd en geïnteresseerden namen deel aan jeugdvieringen rondom Pasen in de kerk.
  • In mei startte het kinderkoor B-UNO weer met enkele koortrainingen als voorbereiding op de Eerste Heilige Communie viering, waarbij zij de viering mochten opluisteren.
  • In juni was het dan zover. Na maanden (online) voorbereiding mochten acht communicanten hun Eerste Heilige Communie ontvangen.

Om het seizoen af te sluiten wordt er op 10 juli een barbecue georganiseerd voor de jeugd van de Mariakerk. We zullen dan ook samen brainstormen over het programma in het najaar. Voor meer info of om aan te melden voor de BBQ, klik hier.

Klik hier voor de meest recente Youth Faith Explorer met nog meer nieuws.