Oktober, Rozenkrans maand

Elke donderdag in oktober om 19.00 uur bidden we in de Mariakerk gezamenlijk de Rozenkrans. Jong en oud, wees welkom!

Naast tientallen feestdagen waarop een aspect van of een gebeurtenis uit het leven van Maria wordt gevierd, heeft de Katholieke Kerk ook twee maanden aan de Moeder van God toegewijd: mei en oktober. De meimaand is bij uitstek de Mariamaand; oktober is de maand van de Rozenkrans, de eeuwenoude oefening van het 150 maal herhalen van het Mariagebed Weesgegroet.

Je bent dan ook van harte uitgenodigd om thuis of in de kerk extra te vragen aan Maria om voor ons te bidden tot God. Deze maand in het bijzonder gebruiken we daarvoor deze gebedssnoer en bidden we de Rozenkrans.

Thuis kan je dus ook elke dag de Rozenkrans bidden. Klik hier voor de uitleg om stap voor stap de gebeden te bidden.

Via Radio Maria kan je de Rozenkrans ook thuis of op kantoor meebidden. Ga naar www.radiomaria.nl voor een programmaoverzicht wanneer er wordt gebeden. Onder andere te beluisteren via hun website of via de Radio Maria App op jouw telefoon.

Tijdens het bidden worden de zogeheten Blijde, Droevige, Glorievolle Geheimen en Geheimen van het Licht overwogen, een korte samenvatting van het levensverhaal van Jezus en Maria. De blijde geheimen bid men op maandag en zaterdag, de droevige geheimen op dinsdag en vrijdag, de glorievolle geheimen op zondag en woensdag en de geheimen van het Licht op donderdag.

Voor meer en een simpele uitleg over het bidden van de Rozenkrans en waarom het sterk wordt aangeraden om dat te doen, ga dan naar de website van Kinderen bidden voor kinderen en ga naar de pagina Rozenkrans.