In beweging gekomen tijdens Sirkelslag

Op vrijdagavond 7 februari om 19.00-22.00 uur in de Mariakerk deden we met Youth Faith Exploration weer mee met het allerleukste spel van Nederland: Sirkelslag. Dat is een interactieve en online wedstrijd tussen honderden jeugdgroepen uit heel Nederland. Ook Tenage7, de jeugdgroep uit Brielle was weer van de partij. Het thema was dit jaar ‘In beweging’ en het ging over het verhaal van Jona. Middels verschillende spellen en opdrachten rondom dit thema hebben we een score van 635 punten behaald. Helaas hebben we niet gewonnen, maar het meedoen zelf was al leuk.

In beweging
Het thema van Sirkelslag was ‘In beweging’. Het kostte de Bijbelse figuur Jona moeite om meteen in beweging te komen na de opdracht van God. Maar uiteindelijk, na drie dagen in een vis gezeten te hebben, ging hij toch naar Nineve om de mensen te bekeren. En de mensen daar kwamen ook in beweging, ze waren schuldbewust en kregen van God een nieuwe kans.
Wij hoorden het verhaal van deze bijzondere figuur en ontdekten wat het betekent om in beweging te komen en een nieuwe kans te krijgen. Dat deden we door middel van verschillende opdrachten, waarvoor uithoudingsvermogen, creativiteit, samenwerken, puzzelvaardigheid en enthousiasme nodig waren.

Samenwerken
Sirkelslag vindt ieder jaar plaats tijdens een live-uitzending, waarbij de deelnemers instructies krijgen voor de opdrachten. In beeld loopt er ook een klok mee die per spel de tijd aftelt. Wat dit jaar bijzonder maakte was dat we voor sommige opdrachten moesten samenwerken met een ander team op afstand. Wij werden gekoppeld aan de tieners van de Ichtus Meerkerk in Utrecht. Bij één opdracht moesten we bijvoorbeeld voor elkaar een rebus maken, uitwisselen en oplossen.
Ook de Youth Faith Exploration groep zelf werd soms verdeeld tijdens de verschillende spellen. Bijvoorbeeld bij het laatste spel werd de groep gesplitst in een jongens en meiden team om de quizvragen te beantwoorden. Een goede samenwerking was dan ook nodig om het spel te voltooien en dat maakte het ook extra gezellig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *