Kinderkoor B-UNO bestaat 5 jaar!

Op zondag 24 november, bij de afsluiting van het kerkelijk jaar, heeft het Kinderkoor B-UNO het muzikale gedeelte van deze eucharistieviering verzorgd. Bijzonder was, dat het koor op die datum het 5-jarig jubileum vierde. Dat wilden de ouders van de koorleden niet zomaar voorbij laten gaan.

De ouders, familie van de koorleden en de begeleiding van B-UNO waren al maanden bezig geweest met de voorbereidingen. Iedereen heeft met plezier tijd en liefde ingezet voor deze bijzondere dag. Zij hadden ervoor gezorgd dat na de viering een lekkere lunch klaar stond: zelfgemaakte salades, broodjes, desserts, candybar voor de kinderen en voor iedereen een frisdrankje. Ook de bovenzaal was voor dit feestelijk samenzijn mooi versierd. De kinderen kregen allemaal een presentje als aandenken. Natuurlijk werd er ook muziek gemaakt en spelletjes gedaan, kortom het werd een gezellige middag.

B-UNO zong 30 november 2014 voor het eerst tijdens de eucharistieviering en op 24 november 2019 vierden ze het 5 jarig jubileum. Ook de oud-leden van B-UNO waren hiervoor uitgenodigd.
De kinderen van B-UNO hadden deze keer zelf de liederen gekozen voor de eucharistieviering. Aan het einde van de viering zongen zij de drie lievelingsliederen van B-UNO, namelijk: ‘van A tot Z’, ‘U bent die U bent’ en ‘Our God is a great big God’.

Na de viering werden alle parochianen uitgenodigd om in de bovenzaal een kopje thee, koffie, fris, en wat lekkers te nuttigen en gezellig samen te zijn. Na een welkomstwoord en gebed gingen ze met z’n allen lekker eten en werden er foto’s van B-UNO met de beamer geprojecteerd. Daarna werd er ook met de volwassenen een quiz gespeeld met vragen over B-UNO, zoals ‘naar welke heilige is B-UNO vernoemd’, ‘wat is het lievelingslied van B-UNO’ en ‘wie is het jongste en wie het oudste koorlid van B-UNO’. Toen de kinderen na het buitenspelen weer naar binnen kwamen, hebben ze samen met de volwassenen bingo gespeeld. Valerie en Ryshentely hadden beiden een keer bingo en zij kregen een prijsje. Aan het einde van het feest kreeg iedereen een presentje en Bijbeltekst als aandenken mee naar huis.

Het kinderkoor B-UNO is voor kinderen vanaf groep 3 t/m tieners. Het koor is vernoemd naar de Heilige Beuno, patroonheilige van zieke kinderen. B-UNO oefent meestal om de twee weken op zondagochtend direct na de eucharistie viering om 10:30-12:30 uur. Door het jaar heen zingen ze op Palmpasen, bij de eerste Heilige Communie en met Drie Koningen. Ook organiseren ze het Kerstspel en zijn ze ook dit jaar weer op zoek naar kinderen en tieners die een rol willen spelen, willen zingen, muziek maken, als figurant meedraaien of helpen met decor en kleding. Dus wil je meedoen, meld je dan aan. Zondag 1 december was er alweer een repetitie.

Het kinderkoor wil graag vaker zingen en ze zijn op zoek naar zangers, maar ook naar muzikanten van alle leeftijden. Meld je aan via kinderkoorb.uno@gmail.com of via het secretariaat.