Mariakerk jongeren hielpen mee bij de Laurentiusdag

De gezamenlijke kerken in Rotterdam organiseren om de twee jaar de Laurentiusdag, waarbij mensen in kwetsbare situaties culinair in het zonnetje worden gezet. Ze zijn te gast bij een groot diner in de Laurenskerk en worden chique bediend.

Het diner is voor Rotterdammers van 18 jaar en ouder die te maken hebben met uitsluiting op financieel gebied of in een sociaal isolement leven. De Laurentiusdag biedt hen een avondje uit in een unieke setting. Ieder mens is waardevol, ongeacht zijn of haar situatie. Tijdens het diner worden zij o.a. bediend door Rotterdammers uit het bedrijfsleven die ook zullen aanschuiven aan tafel. Door de maaltijd te delen leer je elkaar kennen, zie je de ander als mens. Daardoor verdwijnt het hokje waarin we elkaar graag plaatsen.

Via het project DWARS hielpen op 5 oktober 2019 enkele jongeren uit de Mariakerk mee als vrijwilliger bij het Laurentius Diner. Zo hebben ze eraan bijgedragen om voor 800 mensen een speciale avond te verzorgen.
De jonge vrijwilligers lieten achteraf weten dat ze heel dankbaar waren voor de uitnodiging om mee te helpen. Ze vonden het heel mooi om mee te maken.