Charismatisch Pinksteren

Op Tweede Pinksterdag was er in Hoogvliet een bijzondere katholieke charismatische ontmoeting in de Mariakerk. Kinderen en jongeren hadden hun eigen programma. In de kerk was er ruimte voor lezingen en getuigenissen.

Een van de aanwezige jongvolwassenen Mariogenia vertelt:
“Het was een gezegende dag. Ik wil veel vertellen maar ik wil één ding uit de hele dag halen.  Bij één van de getuigenissen zei iemand “We dienen allemaal één God”. Deze woorden klonken als een bel in mijn oren, alsof ik alert moest zijn.
Op deze dag was dat duidelijk te zien…..we dienen één God. We waren als 1, het maakte niet uit wat voor afkomst je hebt, of je jong bent of oud, of je een lichte huidskleur hebt of donker, of je Nederlands spreekt of niet………dat alles was niet belangrijk.
Ik moet eerlijk zeggen dat je kon voelen dat de Heilig Geest aanwezig was. En ik ben ervan overtuigd dat God dit van ons verwacht, dat we één grote familie van elkaar moeten zijn en elkaar lief moeten hebben. We moeten alle gedoe over kleur, cultuur, taal en ras achter ons laten. Het gaat er niet om of je Nederlands spreekt, of je paars of geel bent, of je dik of dun bent. Wat belangrijk is, is dat we allemaal één God dienen.”

>> Lees hier het verslag van de dag.