Hosanna wint!

Zondag 23 september 2018 werd het Parochiejaar geopend met de jaarlijkse gezamenlijke parochieviering. Van deze gelegenheid werd gebruik gemaakt om de vormelingen van dit jaar uit alle kerken van onze parochie zich te laten voorstellen aan de gemeenschap. Zij noemden ieder hun naam, leeftijd en de reden waarom zij ervoor hebben gekozen om hun Heilig Vormsel te doen. Mooi om te horen dat het hun persoonlijke keuze is om zo dichter tot God te komen en hun geloof te verdiepen. Het was een prachtige viering in de volle Maria en Johannes onder het Kruis kerk te Hoogvliet, gevuld met jong en oud, voltallig pastoraal team en meerdere koren die de eucharistieviering opluisterden. De kinderkoren uit Brielle en Hoogvliet hebben speciaal voor deze viering gezamenlijk een muzikaal verhaal en lied ten gehore gebracht.

Na een gezegende viering konden alle parochianen elkaar in de koffiezaal ontmoeten onder het genot van een lekkere lunch. De jongeren kregen hier hun eigen plekje om zich voor te bereiden op de sportmiddag die daarna zou plaatsvinden. Na lekker te hebben gegeten ging de jongerengroep richting de gymzaal van Villa Vonk, niet ver van de kerk vandaan.
Toen iedereen binnen was en zich had omgekleed, was het tijd om op te warmen en de teams te maken. Elk team mocht zijn eigen teamnaam kiezen, maar die naam moest wel iets met het geloof te maken hebben. Zo’n 30 jongeren werden verdeeld in de teams Team Christelijke Strijders, Team Hosanna, Team Exodus en Team Angels. Samen gingen zij de sportieve strijd aan met basketbal en trefbal. Tussendoor kon men ook nog pauze nemen om wat water te drinken en een snack te eten om de energie hoog te houden. Ook was er een tiental bezoekers, waaronder pastoor Smulders en pater Jouri om de deelnemers aan te moedigen. Aan het eind van de middag was team Hosanna de winnaar met de meeste punten. Echt weer een top dag!

Dank aan alle aanwezigen en vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt.