Goed bezocht tienerweekend gehad

Het Theologie van het Lichaam tienerweekend was vrijdag 4 november gezegend begonnen met een gebedsavond.

De volgende ochtend zaterdag 5 november was de dag met het hoofdprogramma goed van start gegaan. Met 21 jongeren gingen we op onderzoek uit over wat echte liefde precies inhoudt. Een videoclip van Broederliefde zette al gauw de toon. Tegenpool van liefde is lust. Belangrijkste boodschap van de ochtend: Gods liefde is het model voor de liefde tussen de mensen. Je bent oneindig veel waard.
Na een heerlijke lunch ging het middagprogramma van start. De jongens apart en de meiden apart. Eén van de reacties op de cursus was dat hij een andere kijk had gekregen op bepaalde onderwerpen. En natuurlijk hoorde er een sportief spel ter afsluiting bij. Na in de middag de groep gesplitst te hebben, kwamen we in de avond weer samen voor een spelletje ‘De jongens tegen de meiden’. We hebben veel geleerd gedurende de dag, dus was het een goed moment voor een beetje ontspanning. De jongens hadden gewonnen, maar ook maar net.
We sloten de Theologie van het Lichaam dag af met een Avond van Barmhartigheid, waarbij de tieners de gelegenheid kregen om even stil te worden, te bidden en te biechten. Daar werd ook door een ieder gebruik van gemaakt. Heel fijn dat we dit hebben kunnen aanbieden. Vooral ook als iemand meteen opspringt bij de mededeling dat de pater klaar is voor het biechten en naar de deur sprint om als eerste te gaan. “Dan ben je het lekker kwijt!” – aldus de tiener.
Wat hadden we die dag veel ontvangen. Wat een zegen. Dank U God voor uw aanwezigheid, leiding en inspiratie. Dank ook aan de sprekers, alle vrijwilligers, organisatoren en deelnemers voor jullie inzet en openheid, waardoor we deze dag tot een succes hebben kunnen maken. Dank ook aan iedereen die Youth Faith Exploration in gebed heeft bijgestaan.

Zondag 6 november was de vormsel terugkomdag en de afsluiting van het Theologie van het Lichaam weekend. Op het programma stond o.a. een ontmoeting van alle tieners en een spelletjesmiddag. Elke deelnemer van de cursus kreeg ook een certificaat uitgereikt. Verder werd er teruggeblikt op het vormsel en de cursus en vooruitgekeken naar wat er voor mogelijkheden zijn voor jongeren om actief bezig te zijn met hun geloof. Kortom, weer een gezegende en gezellige dag gehad.