Gezellige Amazing Gift Jongerendag

De jongerendag van zondag 25 februari was een leuke en zonnige dag, waarbij we samen met ruim 20 oude en nieuwe deelnemers het 10-jarig jubileum van Youth Faith Exploration, het jeugd- en jongerenwerk in de Mariakerk, hebben gevierd.

In de ochtend was er een Eucharistieviering met o.a. een plechtige zegen door pater Jouri voor de jongeren. Daarna lofprijzing met het koor Mensaheronan di Pas.
In de koffiezaal konden we elkaar ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee. Ondertussen werd de slideshow van het éénjarig bestaan van de jongerengroep getoond en de lunch werd gereed gemaakt. Dat was heerlijk! Dank aan alle vrijwilligers die dat hebben verzorgd.
Na de lunch keken we met z’n allen de dvd ‘Amazing Gift’, een gedetailleerde uitleg over hoe de Eucharistieviering is opgebouwd en waarom op die manier. Zeker een aanrader om te kijken. Iedereen gaf aan een nieuw inzicht te hebben verkregen over de rituelen en gebeden tijdens de Heilige Mis EN WAAROM NAAR DE KERK GAAN NIET SAAI IS. ?
De middag werd afgesloten met een aantal rondes van het kaartspel Amen; een Christelijke variant van Uno.

Al met al was het een gezellige dag. Een aantal aanwezigen vroegen zelfs: volgende week weer?! Tot snel dus.